Deze TOYOTA WAY Study Tour heeft als thema ‘Build Back Better’. Je ontdekt hoe Japanse bedrijven (en in het bijzonder TOYOTA) erin slagen een crisis te overleven en er zelfs sterker uit te komen. We leren van de meesters van Toyota, bezoeken Japanse bedrijven, spreken met Japanse managers en verdiepen ons in de Japanse cultuur. We ervaren hoe zij in staat zijn een organisatie wendbaar te maken en niet alleen snel, naar ook beter een crisis te boven te komen. Door deelname aan deze study tour beleef je het TOYOTA WAY DNA in het land waar het ontstaan is. Je leert hoe je jouw team of organisatie fitter en sterker kan maken dan ooit.

 

 

Waarom deze studiereis?

In geval van crisis hebben mensen drie reacties: vluchten, bevriezen of vechten. Voor de managers die van nature een vechtersmentaliteit hebben en denken in termen van kansen en mogelijkheden, komt deze study tour exact op het juiste moment. Deze managers willen leren van anderen, zoeken nieuwe kennis, willen reflecteren op hun eigen vertrouwde aanpak en staan open voor verandering in hun eigen team of organisatie. Ben jij iemand die de Corona crisis ziet als kans om te investeren in een andere toekomst? Dan laten we je graag kennis maken met een unieke manier van denken en werken; het TOYOTA WAY RAPID RECOVERY SYSTEM.

Ervaar de Japanse cultuur en relatie met managementmethode

De Japanse cultuur is een ervaring op zich. In alles respectvol, met bijzondere gewoontes en eeuwenoude rituelen. Tijdens deze reis nemen we bijvoorbeeld deel aan een Japanse traditionele theeceremonie, Zen-meditatie in een tempel of Aikido workshop. We dompelen ons onder in de Japanse cultuur en leggen de relatie met de managementmethoden die wij in het westen toepassen.

Het programma op hoofdlijnen

  • 25 september – inspiratieborrel en op locatie in Nederland
  • 10 oktober – vertrek vanuit Amsterdam
  • 11 oktober – aankomst in Tokio, check in en sight seeing
  • 12 en 13 oktober – TRRS workshops onder begeleiding van de meesters van Toyota en de Yokohama State University
  • 14 oktober – bedrijfsbezoek* en traditionele Japanse activiteit
  • 15 oktober – vrije dag in Nagoya of bezoek aan Toyota fabriek, Toyota museum (optioneel TMS examen)
  • 16 oktober – terugreis naar Nederland
*De definitie keuze voor bedrijfsbezoek is afhankelijk van beschikbaarheid in oktober. Bedrijven die we voorheen hebben bezocht, zijn onder andere Nissan, Iwata City Hospital, Kikuya Cleaning, Yamaha Grand Piano, Yokohama Waterworks, Fujitsu, Omron, Oishi Accounting Office, …

Kosten

De study tour duurt 7 dagen. Kosten bedragen € 8.995 (excl. BTW) en is all inclusive*. Kosten voor de vlucht, het verblijf ter plaatse op basis van volpension, vervoer ter plaatse en alle georganiseerde activiteiten zijn in de prijs inbegrepen. Deze kosten zijn volledig aftrekbaar als studiekosten.

*Alle kosten voor door TMI georganiseerde activiteiten zijn inbegrepen. Privé uitgaven, uitgaven voor zelf georganiseerde borrels en alle uitgaven ná het avonddiner komen voor eigen rekening.

Deelnemers aan dit programma hebben optioneel de mogelijkheid om in Japan officieel gecertificeerd te worden in het Toyota way Management System (TMS). De kosten voor het examen bedragen € 350,- (excl BTW).