Onze Toyota way Lean / Agile studiereis naar Japan is een unieke kans om je te laten inspireren en te  fascineren door het Japanse vakmanschap en waar je dagelijks de essentie van de Japanse gastvrijheid kan ervaren. Jaarlijks in het voorjaar reizen wij af naar het Land van de Rijzende Zon.

Laat je onderdompelen in de wereld van Lean en laat je verrassen door de cultuur en de wijze waarop organisaties in Japan hun bedrijfsfilosofie tot bloei laten komen.

Tijdens onze trainingen refereren wij regelmatig naar de begrippen vakmanschap (monozukuri) en gastvrijheid (omotenashi) . De manier om deze begrippen beter te leren begrijpen is door ze zelf te ervaren tijdens deze studiereis, zodat je ze nadien kan toepassen binnen jouw eigen organisatie is.

Maak kennis met diverse bedrijven, waarin de medewerkers zullen vertellen en laten zien hoe zij met klantgerichtheid, medewerkerstevredenheid en werkdrukbeheersing omgaan. Je zal leren hoe ze doelen stellen, deze visualiseren en hoe ze continu verbeteren. Gedurende de reis bezoeken we organisaties uit verschillende branches.

Tijdens onze reis zullen we meerdere Japanse steden bezoeken met ruimte om ook de Japanse cultuur in het dagelijks leven te ervaren. In de traditionele theeceremonie leren we de echte essentie van vakman(vrouw)schap en de kunst van gastvrijheid.

Gedurende de reis zullen we diverse momenten hebben om stil te staan bij hetgeen we gezien hebben en zullen wij je helpen de vertaalslag te maken naar de toepassing binnen je eigen werksituatie.

Programma op hoofdlijnen

  • Een 9 daagse studiereis, volledig verzorgd met de focus op het leren van de lean cultuur.
  • Begeleiding door een in Tokio wonende Nederlands sprekende tolk om optimaal de lean cultuur te leren kennen.
  • Begeleiding door het Toyota Management Institute erkende instructeurs.
  • Vertrek op zaterdag
  • Zondag t/m vrijdag diverse (bedrijfs)bezoeken waaronder Toyota, training bij het Toyota Management Institute, Woven City, traditionele thee ceremonie, Aikido workshop van een voormalig wereldkampioen Aikido.*
  • Zaterdag een vrije dag te besteden in Tokyo
  • Zondag terug naar huis (aankomst ook op zondag).
*De definitie keuze voor bedrijfsbezoek is afhankelijk van beschikbaarheid in oktober. Bedrijven die we voorheen hebben bezocht, zijn onder andere Nissan, Iwata City Hospital, Kikuya Cleaning, Yamaha Grand Piano, Yokohama Waterworks, Fujitsu, Omron, Oishi Accounting Office, …

Kosten

De study tour duurt 9 dagen. Kosten bedragen € 8.995,- (excl. BTW) en is all inclusive*. Kosten voor de vlucht, het verblijf ter plaatse op basis van volpension, vervoer ter plaatse en alle georganiseerde activiteiten zijn in de prijs inbegrepen. Deze kosten zijn grotendeels aftrekbaar als studiekosten.

*Alle kosten voor door TMI georganiseerde activiteiten zijn inbegrepen. Privé uitgaven, uitgaven voor zelf georganiseerde borrels en alle uitgaven ná het avonddiner komen voor eigen rekening.

Je dient zelf een annulerings- en reisverzekering af te sluiten.