Je Black Belt training volgen in Japan, dat maken wij met deze studiereis mogelijk, waarbij zowel TPS als TMS centraal staan.

De locatie is uniek: je volgt de opleiding in het Toyota Commemorative Museum of Industry and Technology. Hier was ooit de eerste fabriek van de Toyoda familie gevestigd.

Waarom deze studiereis?

Wil je het Toyota Productie Systeem echt doorgronden, dan is er geen betere plek op de wereld dan dit te doen waar de familie Toyoda ooit zijn eerste fabriek heeft opgericht. Belangrijke elementen van het Lean-systeem, zoals jidoka en respect for people, ga je hier doorgronden doordat je kunt beleven wat de essentie is. Je krijgt les van onze Nederlandse TMS-trainers en oud-medewerkers van Toyota. De lessen zijn in het Nederlands, want Tim Wolput, onze TPS&TMS-trainer in Japan, zorgt voor de vertaling.

Het leslokaal is in deze training uniek: het betreft niet alleen het lokaal in het museum, maar we kunnen telkens het museum in om elementen te ontdekken. Uiteraard gaan we ook naar Toyota om te zien hoe de praktijk eruit ziet. Ook is het volgen van een thee-ceremonie een onderdeel van deze training, want de cultuur van vakmanschap en gastvrijheid komen in deze ceremonie samen.

In Japan doe je op de laatste lesdag het TPS-examen. In Nederland ga je het TMS-examen afleggen. Dit is het theoriedeel van je opleiding tot Black Belt. Je sluit de Black Belt af met een mondeling examen over hoe jij TPS/TMS hebt toegepast in je eigen werkcontext.

 

Programma op hoofdlijnen

  • Vertrek op zaterdag en aankomst op zondag
  • Zondag een informeel bezoek aan Toyota Commemorative Museum of Industry and Technology
  • Maandag lesdag 1 in Toyota Commemorative Museum of Industry and Technology
  • Dinsdag lesdag 2 in Toyota Commemorative Museum of Industry and Technology
  • Woensdag bedrijfsbezoek Toyota
  • Donderdag lesdag 3 in Toyota Commemorative Museum of Industry and Technology + TPS-examen
  • Vrijdag vertrek naar huis, aankomst op zaterdag

Kosten

De study tour duurt 7 dagen. Kosten bedragen € 8.495 (excl. BTW) en is all inclusive*. Kosten voor de vlucht, het verblijf ter plaatse op basis van volpension, vervoer ter plaatse en alle georganiseerde activiteiten en het TPS- en TMS-examen zijn in de prijs inbegrepen. Deze kosten zijn volledig aftrekbaar als studiekosten.

*Alle kosten voor door TMI georganiseerde activiteiten zijn inbegrepen. Privé uitgaven, uitgaven voor zelf georganiseerde borrels en alle uitgaven ná het avonddiner komen voor eigen rekening.